София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Саудитска Арабия затваря границите си за 1 седмица

От началото на пандемията в кралството са установени над 361 хиляди случая
11 сПолитика 131 Боряна Райчева

Саудитска Арабия обяви в неделя, че ще прекрати международните полети заради мутацията на коронавируса в няколко държави. Това съобщава Министерството на вътрешните работи на страната.

„Въз основа на данни на Министерството на здравеопазването за разпространението на нов щам на коронавирус в редица страни, докато информацията за естеството на този вирус стане ясна, и за да гарантира безопасността на населението, правителството реши да спре всички международни полети, с изключение на специални случаи, за период от една седмица с възможността за удължаване с още една седмица, - се казва в изявление, публикувано от ведомството. - Полети, които вече са пристигнали в кралството от чужбина, ще могат да напуснат страната.

Освен това влизането в страната през сухопътни проходи и морски пристанища е временно затворено за период от една седмица с възможност за удължаване с още една. Връщащите се в царството трябва да се самоизолират за две седмици и да направят PCR тест с повторен тест пет дни по-късно. Пристигналите в страната през последните три месеца са длъжни да направят тестове за коронавирусни антитела.

От началото на пандемията в кралството са установени над 361 хиляди случая на инфекция, над 3 хиляди души са в активна фаза на заболяването, 6 122 души са починали, около 352 хиляди са напълно излекувани.