София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

СЕРИЕН УБИЕЦ БЕШЕ АРЕСТУВАН В БРАЗИЛИЯ

Саилсон Жозе дас Гракаш е убил 42 души
7 годиниКрими 29 Боряна Райчева

Сериен убиец беше арестуван в Бразилия. Властите са задържали Саилсон Жозе дас Гракаш, малко след като наръгал с нож до смърт жена в едно от предградията на града. Мъжът признал, че е убил 42 души в последните десет години в Рио де Жанейро, предаде Би Би Си.
Жертви на Гракаш са станали 38 жени, трима мъже и двегодишно момиченце.
По време на разпита в полицията мъжът е признал, че излизал на лов и убивал, за да вдигне адреналина си. Дас Гракаш е категоричен, че ако някога бъде освободен от затвора, отново ще убива.
Обикновено набелязаните жертви са били бели жени, които удушавал, а жертвите му от мъжки пол били поръчкови убийства. Той следял в продължение на месеци избраната жертва и след дългото изучаване на навиците ѝ търсел възможност да нахлуе в дома ѝ и да я убие.
Експерти предупредиха, че Дас Гракаш изглежда е психопат, който се радва на вниманието на медиите и казаното от него трябва да бъде проверено много внимателно.
До този момент органите на реда са открили тленните останки на четирима от предполагаемите жертви.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!