София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

СЕВЕРНА КОРЕЯ ЗАЩИТИ ПРАВОТО СИ НА ЯДРЕНИ ТЕСТОВЕ

ЯДРЕНИ ЕКСПЕРТИ ВСЕ ОЩЕ СЕ СЪМНЯВАТ В ПРОВЕДЕНИТЕ ТЕСТОВЕ

СЕВЕРНА КОРЕЯ ЗАЩИТИ ПРАВОТО СИ НА ЯДРЕНИ ТЕСТОВЕ

ЯДРЕНИ ЕКСПЕРТИ ВСЕ ОЩЕ СЕ СЪМНЯВАТ В ПРОВЕДЕНИТЕ ТЕСТОВЕ

4 годиниПолитика 4 Боряна Райчева


Ким Чен Ун защити правото за ядрени тестове, като даде пример с разрушените режими на Садам Хюсеин и Муамар Кадафи, които са изоставили програмите си за атомни оръжия, предаде БГНЕС.

Северна Корея предупреди Южна Корея, която възобнови излъчването на пропаганда от мощни говорители по границата, че действията ѝ водят полуострова към сигурна война. Това е част от коментар, публикуван в държавната информационна агенция в Пхенян. Успешно разработената водородна бомба ще помогне на Северна Корея да защити границите си от враждебните сили насочени против нея. Историята доказва, че ядреното оръжие е най-ценният меч срещу агресията на наглите външни сили, гласи още текстът.
Твърденията на Северна Корея, че е провела успешен тест на малка водородна бомба са обект на съмнения според ядрени експерти. Те са на мнение, че страната няма технологичните способности нужни за разработката и тестването на подобно оръжие. В текстът от Агенцията в Пхенян се казва още, че страната се гордее с „водородната си бомба на справедливостта“.