София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

СИНДИКАТИ И РАБОТОДАТЕЛИ ЗАЕДНО НА ПРОТЕСТ

ДЕМОНСТРАЦИИТЕ ЩЕ СА В НАЧАЛОТО НА 2015
7 годиниОбщество 12 Боряна Райчева

Синдикати и работодатели се заканват да излязат заедно на протест в първите дни на 2015 година. Увеличението на пенсионната възраст и на минималната работна заплата са причината за недоволствата.
Синдикатите се обявиха срещу увеличаването на възрастта за пенсиониране на трудещите се от трета категория. КНСБ и КТ Подкрепа са категорични, че протест ще има. Синдикатите излязоха със съвместна декларация. Проучването за организиране на протест  ще се проведе през идния месец. След това се очаква да бъде насрочен и самият протест. Работодателите също са недоволни от залегналите реформи в бюджет 2015. Те са недоволни от предлаганото увеличение на работната заплата до 460 лева. Намаляването на парите за отбрана също не се харесва на работодателите в страната.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!