София 22 °C
Велико Търново 24 °C
Пловдив 24 °C
Варна 23 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Сийка Милева: Прокуратурата ще извърши проверка за всяко лице, дори то да е действащ министър-председател

Това заяви говорителят на главния прокурор по казуса "къщата в Барселона"

Сийка Милева: Прокуратурата ще извърши проверка за всяко лице, дори то да е действащ министър-председател

Това заяви говорителят на главния прокурор по казуса "къщата в Барселона"

3 месецаПравосъдие 312 Георги Камарашев


"Българските власти изпратиха искане за екстрадиция на Васил Божков. Държим той да бъде върнат в България и да бъде изправен пред български съд. Същото се отнася и за Цветан Василев", това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева в сутрешния блок на БНТ.

"Няма списък, по който прокуратурата да работи. Не работим по изготвен списък, а по събрани доказателства.

"Прокуратурата ще извърши проверка за всяко лице, дори то да е действащ министър-председател", заяви Милева по казуса "къщата в Барселона".

Говорителят на главния прокурор коментира и ареста на бившия екоминистър: "Нено Димов не е единственият виновен за водната криза в Перник. Обвинения са повдигнати и на други лица. Разследването продължава и ако установим и други отговорни лице ще ги обвиним".

По повод акциите, които изловиха тонове незаконен италиански боклук у нас, Милева припомни думите на главния прокурор Иван Гешев, че "България не може да бъде сметището на Европа". 

"Нашата цел не е да се образуват досъдебни производства, а искаме да информираме българското общество за щетите, настъпили от тези процеси", така говорителят на главния прокурор коментира заповедта на Гешев да се проверят приватизационните сделки. 

"Ние не можем да изкореним битовата престъпност, но целта на масовите полицейски операции е тя да се намали до минимум", допълни Милева, която бе категорична, че по този начин прокуратурата не търси ПР ефект, а си върши работата. 

"Прокуратурата е възложила на Министерството на здравеопазването да контролира как институциите изпълняват задълженията си и какви мерки предприемат срещу евентуална заплаха от коронавирус за страната ни", допълни Милева.