София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Слави Василев: Не са много положителните неща, които ПП успя да направи

„Не смятам, че ще съберат 121 гласа за съставяне на нов кабинет", добави политологът
37 сПолитика 557

Кирил Петков показа известно лидерство накрая на мандата с това, че жертва себе си, за да има възможност за преговори. Това каза политологът Слави Василев пред Радио „Фокус“. 

„Не смятам, че ще съберат 121 гласа за съставяне на нов кабинет в този парламент“, прогнозира политологът.

„Провалът на политическата система на хоризонта след 2021 г., която също беше белязана от нестабилност, говори, че политическите играчи имат някакво осъзнаване. Това не означава, че това ще доведе до сериозно управление, което да има трайно и устойчиво мнозинство. И най-вече да се прокарат реформите, които са необходими на българското общество, но трябва да го отчетем“, коментира той.

По отношение на смяната на Кирил Петков с Асен Василев за премиерския пост в нов кабинет политологът отбеляза, че с нея са се успокоили страстите в БСП. 

Не са много положителните неща, които ПП успя да направи, според политолога.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!