София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

След катастрофа в София: Мъж е с опасност за живота

Предстои операция по премахване на далака му

2 месецаИнциденти 3 Иванина Игнатова

Мъж е с опасност за живота след катастрофа в София. Инцидентът е станал снощи. Предстои операция по премахване на далака на пострадалия. Това каза в ефира на Нова началникът на „Пътна полиция"-София комисар Николай Крушарски.

Само за изминалата нощ в столицата са станали 32 катастрофи. „Пътна полиция" отчита спад с 10-12% на водачите, които шофират след употреба на наркотици и алкохол. Според началника на КАТ-София това се дължи на новата мярка, при която в подобни случаи се отнема автомобилът на водача.

Статистиката сочи, че най-често жените шофьори сядат зад волана, употребили алкохол. Един от последните случаи в София е на дама, шофирала с 2.7 промила в кръвта. Най-високата измерена скорост по Околовръстния път на столицата пък е 250 км/ч, при ограничение от 80, каза комисар Крушарски.