София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Служители от "Топлофикация-Русе" също излязоха на протест

„Целият град ще остане без топлоподаване, което е много сериозен проблем"

21 сОбщество 341 Антония Лазарова

Служители на "Топлофикация-Русе" също излязоха на протест. Те отправиха апел за подкрепа от страна на обществото. Освен за работните си места, хората се опасяват, че над 20 000 домакинства в града ще останат без топлоподаване сред тях детски градини, училища и болници, съобщава БНТ.

Към момента блокиране на движението в района на Дунав мост не се планира. Протестите пред топлофикационното дружество обаче ще продължат .

„Целият град ще остане без топлоподаване, което е много сериозен проблем. Следващият проблем, който също ще се появи е, че градът ще трябва по някакъв начин да се отоплява през зимните периоди, а това също много ще наруши качеството на въздуха. Така че това също ще се появи като проблем в случай, че тя затвори през 2026-а година“, заяви Емил Чапъров, служител в „Топлофикация-Русе“.

„Не знам дали някой знае колко тежък е трудът на енергетиците, на миньорите да не говорим изобщо. При затварянето всички тези специалисти ще отидат, ще се преквалифицират и връщане назад няма да има. Искаме преразглеждане на териториалните планове, които не сме ги виждали, не знаем какво включват. Те трябва да включват и нашия регион“, коментира Елена Млеченкова - председател на КНСБ в „Топлофикация-Русе“.