Сорос зае второ място след Зеленски в класация за влияние в Украйна

Порошенко е на девето място в списъка

2 месецаПолитика 16

Американският финансист Джордж Сорос зае второ място след президента Володимир Зеленски в рейтинга на най-влиятелните хора в Украйна, съставен от украинския медиен холдинг "Вести". Резултатите от проучване въз основа на изследвания на украински политолози бяха публикувани в петък.

Експертите, включени в класацията, отбелязват, че поставят президента Зеленски на първо място не само заради неговия пост, но и заради убедителната подкрепа, оказана му от избирателите (73% от гласовете на втория тур на изборите).

Вестник „Вести“ отбелязва, че „надеждите на повечето избиратели са свързани с обещанието за мир, буквално с презареждането на диалога в нормандския формат и постигането на споразумения, които ще сложат край на военните действия на изток“.

Изданието отбелязва, че е включило името на американеца Джордж Сорос в списъка на експериментална основа, тъй като украинските политици и политолози го смятат за вдъхновение за редица неолиберални реформи в икономиката, здравеопазването и образованието, които новото украинско правителство преследва. Фактът, че експертите поставят Сорос на второ място, според коментаторите на Vesti, се обяснява с неговото изключително влияние върху процесите, протичащи в Украйна, които той упражнява чрез десетки украински политически организации, спонсорирани от него.

ОЩЕ ОТ Политика

Борисов се срещна с министъра на външните работи на Саудитска Арабия

Двамата обсъдиха задълбочаване на установения политически диалог

1 чПолитика

Турция: САЩ да доставят F-35 или да върнат парите

„Анкара няма намерение да изостави руските системи S-400“

4 чПолитика

Борисов: Започваме да копаем за водопровода към Перник

Премиерът коментира и незаконно подаване на ток от електрически централи

4 чПолитика

БСП подкрепи днешния протест

Отново има сблъсъци между протестиращи и полиция

7 чПолитика