София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

СПОР В ЗДРАВНА КОМИСИЯ: Ангелов и ДПС срещу законопроект на Манолова, БСП са "за"

Първо заседание на ресорната комисия в парламента
1 мЗдраве 752

От "БСП за България" подкрепяме изцяло законопроекта на Мая Манолова за здравеопазването. Това каза проф. д-р Георги Михайлов по време на заседание на Комисията по здравеопазване. "Какви са критериите за оценка по време на конкурсите за директори на лечебни заведения?", попита риторично той министъра на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов.

Агенцията на публичните предприятия няма общо със здравеопазването. Тя превръща болниците в търговски дружества и не трябва да участва в кадруването в болниците, смята Михайлов.

Не сме съгласни със Законопроекта за лечебните заведения, внесен от "Изправи се! Мутри вън!", заяви министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов по време на заседание на Комисията по здравеопазване.

Винаги са били провеждани конкурси за директори на болници. Отхвърлям предложените в законопроекта промени, каза Ангелов. Д-р Шарков от БЗС коментира: "Притеснения имаме от законопроекта. Рязка промяна води до катастрофа. Здравеопазването е най-консервативният сектор." ДПС изрази същата позиция в лицето на д-р Джевдет Чакъров.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!