София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Според прокуратурата получаването на кредити от КТБ е престъпление

Това заяви в предаването "ЕвроДикоф" бившият кредитен директор на банката

22:19 ч. 12.07.2019 г.Общество 42

"Според прокуратурата получаването на кредит от КТБ е престъпление.", това заяви в предаването "ЕворДикоф" бившият кредитен директор на банката Георги Зяпков.
 
В студиото беше направена съпоставка между всички тези хора, които държавното обвинение държи отговорни за взетите кредити и новият директор на обществената телевизия Емил Кошлуков, получил от фалиралата банка 100 000 долара за закупуване на имот в САЩ.
 
Бившият изпълнителен директор на кредитната институция Георги Христов също коментира обвиненията срещу лицата, получили пари от КТБ, като определи тези случаи като опасни прецеденти.
 
Според двамата гости в студиото коментираха ареста на свидетелите на прокуратурата по делото за КТБ, които вече близо осем месеца са зад решетките именно с обвинение, че са получили пари от банката.
 
"Ние сме учудени защо това се случва и единственото ни обяснение е за някакъв вид натиск, тъй като те са свидетели по голямото дело. Пет години са викани- всеки месец, през месец и сега изведнъж  са зад решетките.", заяви Георги Зяпков.
 
Във връзка с всички тези случаи на разследвани лица за взети кредити от Кооперативна търговска банка, водещият на предаването Сашо Диков прочете и изпратено писмо до новия генерален директор на БНТ  с четири въпроса в него, свързани с това получил ли е Кошлуков 100 0000 долара от КТБ, върнал ли ги е и викан ли е на разпит по въпроса от властите.