Стартира регистрацията на партиите за изборите

Записването продължава от днес до 11 септември

5 месецаПолитика 2

Започва регистрацията на партиите за участието им в предстоящите местни избори през октомври. Записването ще продължи от днес до 11 септември.
 
От Централната избирателна комисия напомнят, че за кметския вот действа правилото за уседналост, т.е., както избирателите, така и кандидатите, трябва да са имали постоянен или настоящ адрес не по-малко от шест месеца преди датата на изборите - 27 октомври. 
 
Първи, по традиция, регистрацията си ще направят от управляващата партия ГЕРБ. Необходимите документи ще бъдат внесени в ЦИК от членове на  формацията  точно в 9.00 часа днес.
 
А как изглежда предстоящия вот в цифри ? Вотът ще струва  на бюджета общо 70,7 млн. лв.. От тези средства по бюджета на ЦИК за организационно-техническа подготовка са предвидени 10 млн. лв. От тях 350 000 ще отидат за възнаграждения на всички заети по трудови и граждански договори, а 8 950 000 лв. ще са необходими за отпечатване на бюлетините и обработката на данните. За разяснителна кампания за начина на гласуване са отделени 600 000 лв., а други 100 000 лв. за обучение на членовете на избирателните комисии.
 
 
 
 
 
 

ОЩЕ ОТ Политика

Емил Димитров: Въвеждаме нови мерки срещу нелегалния боклук

Гранични пунктове, джипиеси и кодове за рискови стоки са някои от промените

5 чПолитика

Елизабет II подписа закона за Brexit

Brexit е насрочен за 31 януари

5 чПолитика

Менда Стоянова: Лотарията e хазарт и заблуждава пенсионерите, че ще станат милионери

"Българските граждани са дали над 1 милиард лева за талончета"

5 чПолитика

Българският президент се срещна с албанския си колега

Поводът- 75 години от освобождаването на евреите от “Освиенцим”

6 чПолитика