София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Съдебно производство за изчезналото в Дунав момче

РУМЪНСКИТЕ ВЛАСТИ СЪДЕЙСТВАТ ПО СЛУЧАЯ

11 месецаИнциденти 4 Боряна Райчева


Районната прокуратура в Силистра стартира досъдебно производство във връзка със станалия вчера инцидент с момче, изчезнало във водите на река Дунав край Силистра, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
Продължава издирването на момчето. Румънските власти също са предупредени, че ще се извършват действия по издирване, като им е подадено и описание на лицето, в случай че тялото бъде открито на тяхна територия.
„Исканията за включване на водолази е добре да се направят от Гражданска защита или от Противопожарната служба, но те са ефективни, когато няма промяна във водните нива, а сега периодът е такъв, че нивото се променя. Движението на реката предполага, че ще има нулева видимост за водолазите“, обясни ръководителят на сектор „Гранична полиция“ в Русе комисар Димитър Чорбаджиев.
Инцидентът стана снощи около 20.00 часа в района на доковете в края на Дунавската градина. Момчето е било на разходка с приятели по кейовата стена. То е скочило няколко пъти във водата и изплувало, но при последния скок не е успяло и е потънало. Предполага се, че детето е попаднало на подводно течение.