София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Съдия Методи Лалов ще съди Висшия съдебен съвет

Не може да напусне, защото членовете на ВСС са в отпуска

16:09 ч. 30.08.2019 г.Общество 28

Съдия Методи Лалов ще заведе граждански иск срещу Висшия съдебен съвет заради блокирането на политическата му кариера и невъзможността му да се впише като адвокат. Това потвърди самият Лалов пред "Евроком", след като стана ясно, че днес за втори път заседанието, на което членовете на съдийската колегия трябваше да гласуват оставката му, е отложено заради течащите отпуски. Същият сюжет се разигра и преди две седмици - на 15 август.
 
Следващата възможна дата, на която бившият председател на Софийски районен съд може да бъде освободен от заеманата длъжност, е 9-и септември, като не е ясно дали и тогава магистратите ще успеят да се съберат.
 
Припомняме, че съдия Методи Лалов обяви преди повече от месец, че се отказва от кариерата си на магистрат, тъй като не одобрява начина, по който функционира в момента правосъдната система  у нас. 
 
Малко по-късно стана ясно, че той вероятно ще води листата с общински съветници в София на партията "Да, България". Невъзможността да бъде освободен от досегашната си работа може да се окаже пречка за това Лалов да участва в предстоящите избори.