София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

ТЕРОР?: Взривиха района на католическо гробище Саудитска Арабия, Франция реагира

От правителството на Саудитска Арабия все още не са коментирали
14 сЕвроком 344

Четирима души бяха ранени след експлозия в Саудитска Арабия. Инцидентът е станал в град Джеда в района на католическо гробище. Сред пострадалите има и гръцки гражданин, ниформираха от посолството на страната.

Последва незабавна реакция и от страна на френското правителство. От Париж заявиха, че атаката е станала с взривно устройство по време на церемония по случай края на Първата световна война. На място е имало дипломати от различни държави. 

“Посолствата призовават властите в Саудитска Арабия да съобщят колкото се може повече за случилото се, да идентифицират и задържат извършителите”, посочват още от външното министерство на Париж, цитирани от агенция “Ройтерс”.

Инцидентът е станал в сутрешните часове на днешния ден. В района е имало няколко делегации от Европейския съюз и други държави. Събитието е било организирано от френското посолство. 

От правителството на Саудитска Арабия все още не са коментирали. 

Това е вторият инцидент в град Джеда, който става през последните седмици. На 29 октомври пред посолството на Франция бе нападнат охранител. Инцидентът стана в същия ден, в който трима души бяха убити в град Ница, а опит за нападение имаше в Авиньон.