София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Тежка катастрофа във Варна: Дрогиран шофьор блъсна патрулка на пътни полицаи

Пострадалите полицаи са в болница

3 месецаИнциденти 51 Иванина Игнатова

Тежка катастрофа във Варна. Дрогиран шофьор блъсна с колата си патрулка на “Пътна полиция” по време на движение. Пострадалите полицаи са в болница. От водача, употребил наркотици, е взета кръвна проба, съобщава БНТ.

Веднага след катастрофата тази сутрин двамата пострадали полицаи са били транспортирани до Спешното отделение на болница "Света Анна". По-късно стана ясно, че единият полицай вече е освободен за домашно лечение. Другият полицай е със съчетана травма и е настанен в хирургичното отделение на болницата.

Катастрофата е станала малко след 9:00 часа на един от най-натоварените варненски булеварди "Васил Левски", точно преди кръговото кръстовище с бул. "Сливница". Патрулиращ полицейски автомобил се е движил по булеварда, когато е бил застигнат от автомобил, шофиран от 41-годишен водач, и е бил ударен отзад. При удара двата автомобила са се завъртели и са спрели в мантинелата. И по двата автомобила има нанесени много сериозни щети.

Веднага след инцидента, на шофьора е направен полеви тест за алкохол и наркотици. Алкохолната проба е била отрицателна, но в кръвта на водача са установени следи от кокаин.

Снимка: БГНЕС