София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

The Times: Наркотици се разпространяват масово из британския парламент

В 11 от 12 проверени тоалетни са открити следи от кокаин и други наркотици

Наркотици се разпространяват масово из британския парламент, пише The Times: в 11 от 12 проверени тоалетни са открити следи от кокаин и други наркотици от клас А, а в много стаи е необходим парламентарен пропуск за влизане. 
Камарата на общините организира свое собствено разследване и предлага да се използват кучета за идентифициране на забранени вещества, които вече са се доказали добре при търсенето на експлозиви. 
Председателят на Камарата на общините Линдзи Хойл каза, че ще разследва зависимостта от наркотици в Уестминстър. Той обеща да включи полицията, след като в парламента започнаха да се появяват все повече доказателства за употребата на кокаин и други незаконни вещества: следи от тях бяха открити на места, достъпни само за хора с депутатски пропуски. Според британския вестник Times миналия месец служителите на Камарата на общините са получили известие, че между сградите на парламента може да се усети миризма на марихуана. По-рано стана известно, че през изминалата година на територията на парламента или в близост до него са арестувани двама наркодилъри, а 13 души са задържани за притежание на наркотици. 
Максималното наказание за всяко лице, арестувано за притежание на незаконни вещества, е седем години затвор. Десетки депутати, специални съветници, учени и други, пожелали анонимност, споделиха с британския вестник своите истории за това как са се сблъскали с наркоманията в Уестминстър. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!