София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Точно в 17 часа: Пускат електронния регистър за ваксинация

Информацията, която ще се въвежда за човека са имена, ЕГН, телефон или мейл
2 мЕвроком 532

Точно в 17 часа днес започва да функционира регистърът, през който всеки ще може да се запише за ваксинация в избран от него ден, час и място.

През модула, който е част от Националната здравно информационна система, ще се посочва и избрана ваксина - дали да е и РНК или аденовирусна, каквито до момента са одобрените.

His.bg е сайтът, на който ще се намира модулът за регистрация, като първата възможна дата за записване е 11 март, а опция за избор ще има до две седмици напред, обясни при представянето на регистъра Ивайло Филипов, шеф на "Информационно обслужване", които го разработиха.

Информацията, която ще се въвежда за човека са имена, ЕГН, телефон или мейл, на които ще се получава потвърждение. Те ще се ползват и за обратна връзка със записалия се, ако по някаква причина часът му не може да бъде спазен.

Възможностите за записване на час ще са през 10 минути, каза още Филипов.

На сайта може да се изтегли и бланка за информирано съгласие, така че човек да отиде с попълнени данни и да не губи допълнително време. Има възможност и за отмяна часа.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!