София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Тодоров, "Сиела Норма": Има устна уговорка на изборите "2 в 1" избирателят да гласува с една карта

Според него софтуерът е прехвърлен на ЦИК и „Сиела Норма“ има протоколи за това

Има устна уговорка на изборите "2 в 1" избирателят да гласува с една карта. Предвидено е също на екрана първо да се появи опция в кои избори ще участва. Ако избирателят се откаже от президентския или парламентарния вот, после няма да може да промени избора си. Това е важно и се надяваме ЦИК да направи добра разяснителна кампания. Това заяви в ефира на bTV управителят на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров. 

"Договорът е публичен – собствеността се прехвърля с плащането. ЦИК признава, че не е платила. Очевидно е, че собствеността е наша. Надяваме се този спор да не се решава в съда“, уточни той по въпроса за собствеността на машините. 

Тодоров уточни, че именно затова от фирмата искат наем за устройствата. "Отговорността и рискът са за нас. Ако някоя машина се счупи, ние отговаряме", обясни Тодоров.

Според него софтуерът също е прехвърлен на ЦИК и „Сиела Норма“ има протоколи за това. Той подозира, че причината Избирателната комисия да не приема официално машините е, че Избирателната комисия не си плаща наема за склада.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!