София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Томислав Дончев: България е на добра позиция по заболеваемост и по смъртност

Вицепремиерът е категоричен, че отварянето на заведенията не означава, че хората трябва да ходят в тях
33 сОбщество 504 Златина Петкова

“Брутална неграмотност е да се твърди, че изборите се организират от правителството”, заяви пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев, коментирайки предстоящия вот на 4 април. По думите му, по закон изборите се организират от Централната избирателна комисия, а управляващото мнозинство осигурява само логистична подкрепа.

Дончев коментира и темата за отварянето на заведенията у нас от 1 март. Той заяви, че тоталното затваряне не е решение и даде пример, че ако всички се затворим в домовете си, то вероятно ще минем през пандемията без да се заразим, но това щяло да съсипе икономиката и психиката но хората.

“Изкуството е да се върви по ръба на бръснача”, заяви вицепремиерът и допълни, че до този момент правителството не се е порязало, вървейки по този ръб.

“Вижте данните. България продължава да е на добра позиция по темп на заболеваемост и на смъртност. С това отваряне на заведенията трябва да дадем шанс на икономиката и на затворените бизнеси. Да напомня обаче, че каквото и да е отворено, никой не е длъжен да ходи”, изтъкна още Дончев.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!