София 14 °C
Велико Търново 15 °C
Пловдив 18 °C
Варна 12 °C
Бургас 14 °C
Начало Новини Предавания На живо

Трифонов отказва да се коалира с ГЕРБ, ДПС, БСП, НФСБ, "Воля", ВМРО и "Републиканци за България“

Това заяви Тошко Йорданов, зам.-председателят на партия „Има такъв народ“

Трифонов отказва да се коалира с ГЕРБ, ДПС, БСП, НФСБ, "Воля", ВМРО и "Републиканци за България“

Това заяви Тошко Йорданов, зам.-председателят на партия „Има такъв народ“

9 сЕвроком 11770


Коалиции с партии от статуквото няма да има. Това включва  ГЕРБ, ДПС, БСП, НФСБ, "Воля", ВМРО, както и "Републиканци за България“, тъй като „Цветан Цветанов е ГЕРБ". Възможни разговори може да се водят с "Демократична България". Това заяви Тошко Йорданов, зам.-председателят на партия „Има такъв народ“, сценарист и водещ в телевизия 7/8 в предаването „По острието с Калоян Константинов“.

По думите му няма как да бъде създадена коалиция между "Има такъв народ" и "някого, когото го смяташ за вреден за държавата."

Не можеш да правиш коалиция с мафията. Любопитно ми е дали бихте задали този въпрос на „Да, България“, защото те бяха министри във втория кабинет на Борисов. Не в първия, когато дойде на вълната на надеждата. Тогава беше ясно вече как се крадат пари и какви са финансовите кръгове. Тогава Христо Иванов стана министър и беше във властта с него. Как си представяте морален гражданин, който заявява, че тази политическа партия е вредна, а лидерът й практически е за затвора – и да влезеш в коалиция с него. Това е такова плюене на сурата, че просто е абсурдно", коментира Йорданов. 

"Всички са се вторачили в Слави. Едните, защото ги е страх, че ще ги измете, като дойде. Другите, защото се смятат за по-умни и откъде накъде хората харесват това, което той прави. Само ние не сме били във властта с ГЕРБ. И Мая Манолова е била като част от БСП и заедно с ДПС. „Демократична България“* е била с ГЕРБ. Те излъгаха, че няма да се коалират с Борисов, и го направиха 24 часа по-късно. Ако ние го направим това – разпънете ни на кръст.“

Заместник-председателят на "Има такъв народ" обясни, че разривът в отношенията между Слави Трифонов и премиера Бойко Борисов е започнал още докато сегашният министър-председател е бил кмет на София. 

 „Антагонизмът започна преди това. Борисов тогава каза, че всичко е станало, защото Слави е искал да строи в градинка до Японския хотел. И го разправяше година и половина, докато Слави не заплаши от ефира на БТВ, че ако още веднъж го каже това – ще го съди, за да се докаже има ли градинка, или не. Тогава настъпи разделението и се стигна до лъжата на Борисов при Сашо Диков. След това не е говорил за градинки, защото лесно може да се докаже. Но за проценти и желания може да разправя всичко, няма как да се докаже. Борисов излъга и за градинката, и за 50 на 50, което звучи малоумно“, допълни той.