София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Трима души от Монтанско са задържани за купуване на гласове

Разследванията на случаите продължават под наблюдението на прокуратурата

36 сКрими 205 Кристияна Стефанова

От началото на предизборната кампания полицията в област Монтана е задържала за по 24 часа трима души по подозрения, че купуват гласове в техните селища и квартали, съобщи за БТА говорителят на ОД на МВР в Монтана Ирен Токина.

В домовете на тримата в град Лом и селата Бистрилица и Якимово са открити списъци с имена на хора и срещу тях - ЕГН-та и парични суми.

Полицейската дирекция в Монтана е работила по множество сигнали за престъпления срещу политическите права на гражданите, към момента по тези сигнали има образувани седем досъдебни производства. В повечето от случаите става въпрос за купуване на гласове в полза на определена политическа партия, а в други – за заплаха да се гласува за определена партия.

Разследванията на случаите продължават под наблюдението на прокуратурата, уточни Токина.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!