София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Трима младежи са задържани за грабежи над възрастни в Димитровград

Момчетата са на 15, 18 и 20 години
1 мИнциденти 246 Боян Марков

Трима младежи - на 15, 18 и 20 години, са задържани за два грабежа в Димитровград. Това съобщи Областна дирекция на МВР - Хасково. 

Първият опит за грабеж се е случил в първия ден на новата година - на 1 януари. 79-годишният потърпевш е подал сигнал за извършеното нападение в понеделник, на 4 януари.

Възрастният мъж е съобщил, че на жп мост над река Марица е бил застигнат от непознати, които му нанесли удари по главата и му поискали пари, но той нямал у себе си.

Нападателите са избягали.Криминалистите са установили, че в опита за грабеж са участвали 18-годишният с 15-годишния си брат.

Вторият грабеж е бил извършен около 21 часа, в неделя, на 3 януари. 65-годишен мъж е бил нападнат в същия район на града. Възрастният мъж е бил охранител на моста. Той е заявил, че млъдежите са го съборили на земята и са избягали. Грабежът бил извършен от тийнейджъра на 18 години, заедно с 20-годишния.

Двамата пострадали не са със сериозни наранявания. Задържаните са признали деянията си. Задържани са до 24 часа, допълват от полицията.