София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Ципов отговори: Кой е взел решението да се оттегли като кандидат за председател на ЦИК

Неговото оставане е щяло да създаде повод за абсурдни нападки срещу ГЕРБ
1 мПолитика 2645 Ивана Иванова

„Предложението да оттегля кандидатурата си за председателското място в ЦИК дойде от моя страна. Това стана няколко часа, след като приключиха консултациите при президента. Аз поисках да се свика управителният орган на партията, за да анализира така създалата се ситуация. Очаквахме, че ще има повече от един кандидат и ще се спази процедурата – да се проведат консултации и ако няма консенсус чрез жребии да бъде определен председател на ЦИК”. Това заяви Красимир Ципов от ГЕРБ в ефира на Нова телевизия.

По думите му неговото оставане като кандидат за председател на ЦИК е щяло да създаде повод за абсурдни нападки срещу ГЕРБ.

„Другият ми аргумент беше, че в крайна сметка ще стана част от този колективен орган, наречен ЦИК, и не смятам, че е удачно да създавам предпоставки за съмнения по отношение на работата на този орган. ЦИК ще бъде поставена пред особени предизвикателства с промяната на Изборния кодекс”, посочи той и допълни: „Приех да стана кандидат за председател на ЦИК, но очаквах да има конкуренция. Това обаче не се случи”.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!