София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Цончо Ганев: Ще имаме поредното евроатлантическо правителство, но ще има правителство

,,Възраждане остават опозиция''

7 дниПолитика 31 Марияна Стойчева

Партия "Вързаждане" очаква 50-ият парламент да излъчи кабинет, който ще е "поредното евроатлантическо правителство". От партията остават в опозиция, коментира на пресконференция Цончо Ганев, заместник-председател на "Възраждане".

,,В момента сме в ситуация, в която ще имаме поредното евроатлантическо правителство, заради това че ще се прокарат политики, които не са в дневния ред на българския народ, ние няма как да го подкрепим и заставаме категорично като опозиция'', каза той. 

,,Ние отказахме поканата на ДПС и ГЕРБ да отидем на разговори с тях по простатат причина, че нашите приоритети, приоритетите на българския народ, приоритетите, заради които ние сме изпратени в парламента те дори не искат да ги разглеждат, казват че имат общностни интереси и техните партньори в кавички казано, няма да им разрешат да приложат'', разясни Ганев.