София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Цветанов: Да спрем едноличното управление на страната

„Искаме силен парламент и умно управление"

Отборът ни е от знаещи и можещи хора, професионалисти, успели в своите професии. Основното послание на ПП „Републиканци за България“ е „За държава с правила“.

Искаме да се направят реформи и да няма еднолично управление, защото не е нормално всички институции да бъдат подчинени само на един човек. По този начин е невъзможно да се покрие целият спектър от проблеми, коментира в Стара Загора председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

„Искаме силен парламент и умно управление, да няма послушни хора. В момента Борисов се разпорежда с абсолютно всичко. Само преди 20 дни разпореди на здравния министър, без да се съобрази с експертизата на лекарите, да направи либерален режима за заведенията, но 10 дни по-късно каза: „Стоп, всичко се затваря!“. Кой пое щетите за тези хора, имаше ли мерки за бизнеса, попита Цветанов и допълни, че парите се раздават от една джипка, без реална подкрепа за бизнеса.

„Бизнесът иска да се спре натиска от държавата и рекета. Настояваме за върховенство на закона и електронно управление, което е ключът за успеха“, заяви Павел Вълнев.

Цветанов допълни, че трябва да има алтернативни и неотложни решения по отношение на комплекса „Марица изток“. „Отрасълът трябва да се преструктурира с проекти на база други източници на електроенергия, които да предложим на европейската комисия. За голямо съжаление страната ни абдикира от този проблем, но нашите експерти могат да дадат правилното решение. Трябва да бъдем надежден, коректен и последователен партньор, част от силния Европейски съюз, но и да имаме стратегическо партньорство със Съединените щати“, каза Цветан Цветанов.

Според зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев са необходими незабавни мерки за стабилизиране на бизнеса в страната, който по думите му е „натискан и малтретиран, без значение дали е регионален или национален“.

По думите му чрез въвеждане на електронно управление ще отпаднат административни служители и ще се намали бюрокрация. „Това ще облекчи бизнеса. Без него няма как да има работеща икономика. Само със силен бизнес ще има пари за пътища, социална политика, здравеопазване и др. Ако не се предприемат незабавни мерки ще има масови фалити“, категоричен е Вълнев.

„В 21 век, 2021 година, в неделя всеки ще се спре на №21 в бюлетината“, каза Цветанов и пожела успех на кандидатите за народни представители от 27 МИР.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!