София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

"Туитър" ще съди Илон Мъск: От компанията определиха като невалиден отказа да я купи

Ръководството на "Туитър" вече огласи своите намерения да заведе дело срещу мултимилиардера

15 сТехнологии 1088 Николай Трифонов

Адвокатите на "Туитър" определиха като "невалиден" отказа на мултимилиардера Илон Мъск да купи американската технологична компания, съобщава БТА.

В открито писмо до юристите, които представляват Мъск, се казва, че "Туитър" смята неговото решение за "погрешно", защото фирмата не е нарушила споразумението си с него. Мултимилиардерът се отказа да придобие "Туитър" с мотива, че социалната мрежа има по-малко реални потребители, отколкото твърдят нейните шефове. Те настояват, че фалшивите профили на тяхната онлайн платформа са само 5 процента, но Мъск смята, че те са много повече. Неговите адвокати обявиха, че бордът на директорите на "Туитър" не е предоставил на предприемача реалните данни за броя на потребителите. Това условие е част от споразумението за реализиране на сделката, категорични са от правния екип на Мъск.

Ръководството на "Туитър" вече огласи своите намерения да заведе дело срещу мултимилиардера, за да го принуди да финализира сделката за 44 милиарда долара, в съответствие с предварителното споразумение.