София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Туристическият бранш обсъждa с Бойко Борисов проблемите в сектора

Голяма част от хотелите нямало да отворят

Представители на най-големите туристически сдружения и туроператори в страната ще се срещнат с премиера в оставка Бойко Борисов. Ще се обсъждат проблеми свързани с предстоящия летен  сезон.

Срещата е планирана за 8 часа тази сутрин. В нея ще участват Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българската асоциация на собствениците в туризма и други представители на туристическия бранш.

Хотелиерът и председател на Асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев обясни пред БНР.

"Там ще бъдат поставени голяма част от въпросите, които са проблематични за това лято - като влизане на чуждестранните туристи, отваряне на руския пазар към нас, тъй като Турция в момента затваря пазара, тъй като имат много висок процент заразени и ние трябва да поемем този поток и това може да спаси донякъде българския туризъм".

И този сезон близо 70 на 100 от хотелите в най-големия курортен комплекс по българското Черноморие - „Слънчев бряг“, няма да отворят, заяви Николчев.

Причината е, че големите хотели не могат да работят, ако няма яснота какви чуждестранни туристи ще пристигнат на почивка в страната ни, заяви той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!