София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Учители не искат да се ваксинират, властта ги убеждава

Според доцент Кунчев преподавателите са объркани от многото информация
6 сОбщество 2007 Златина Петкова

Серия от срещи на здравните власти с учители и преподаватели, които отказват да се ваксинират, се провеждат днес. Главният здравен инспектор Ангел Кунчев е  на посещение в ямболското село Бояджик, където нито един преподавател не е поискал да му бъде поставена ваксина.

Доцент  Кунчев разясни на учителите от региона какви са ползите от ваксиниране. Още в началото на срещата, на която присъства и зам.-министърът на образованието Таня Михайлова, той заяви, че ситуацията в България остава сложна, въпреки ниските нива на заболеваемост и смъртност.

Ваксинирането обаче все още не е масово сред учителите. Това е и причината да започне серия от срещи. 

“Ваксинирането е доброволно, но информацията от многото и различни канали обърква учителите, които не могат да вземат решение”, това призна и доц. Кунчев, който заяви, че трябва да се правят по-дълбока разяснителна кампания, която да поясни видовете ваксини, начините на ваксиниране и ситуацията в страната.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!