София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Уволненият актьор от Габрово: Опитаха се да ми разбият мечтата, бях смачкан от държавата (ВИДЕО)

Даниел Михайлов говори пред камерата на Иво Божков от Пловдив
15 мЕвроком 6864

Журналистът Иво Божков предава на живо от протестите в Пловдив. Пред камерата му застана и уволненият актьор от габровския театър Даниел Михайлов.

Припомняме, че стана известно, че Михайлов е уволнен от директора на театъра Петко Койчев. „Едно от обясненията на шефа ми беше: виждам, че имаш гражданска позиция, виждам, че се опитваш да станеш известен по друг начин, не като актьор. Няма да стане. За да станеш известен като актьор, трябва да си скъсаш з..., а ти се опитваш по друг начин. Уволнен си”, разказа за случая актьорът пред журналиста Иво Божков.

След отбелязването на празника официалните гости се събраха на коктейл в местния хотел "Санкт Петербург". Актьорът отиде там, за да чака възможност да говори с някого от силните на деня, който да му обясни защо е загубил работата си заради участието си в протеста. Стана ясно, че служители на НСО са му обещали да го пуснат, когато останалите протестиращи, обсадили входа на хотела, се разотидат. 

Михайлов изрази огорчение, че е бил подведен - официалните лица си тръгнали още след церемонията за празника. "Днес се чувствам като малоумник, че съм повярвал на някаква идея, имам сълзи в очите, защото съм се борил за това място, спечелил съм кастинг и те се подиграха с мен по този начин. Наистина много ме боли", обясни той.

"В габровския театър работят страхотни актьори, единственото, за което съжалявам е, че не посмяха да изразят позицията си. 90% от тях подкрепят протеста и са против това правителство, но всички от тях не биха излезли на протест. Това е най-лошото, защото са на държавна работа, както и аз. И днес бях смачкан от държавата", коментира актьорът през сълзи.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!