София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

УЖАСЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Нова атака срещу свещеник във Франция

Православен свещеник е прострелян в Лион
2 мЕвроком 1882

Полицията издирва нападател, който застреля и рани тежко гръцки православен свещеник във френския град Лион.

Свещеникът е бил прострелян два пъти около 16:00 ч. местно време, докато е затварял църквата в седмия район на града, информира полицейски източник пред FranceInfoTV. Репортери от местопроизшествието казаха, че са видели ранен мъж, който е излязъл от сградата.

Френското вътрешно министерство заяви в изявление, че полицията и службите за спешна помощ са на място и посъветва минувачите да избягват района.

Нападателят е избягал, съобщиха от полицията.

„Той е мъж със средиземноморски вид, с размери 1,90 м, облечен в дълъг черен дъждобран и черна шапка. Скрил е изрязана пушка под палтото си. Стрелял е срещу православния свещеник и е избягал “, каза Людовик Касие от полицейския синдикат Unité SGP Police пред френското радио.

Прокуратурата в Лион заяви, че е започнала разследване за опит за убийство и поддържа тясна връзка с националния прокурор за борба с тероризма.

Стрелбата идва три дни, след като мъж, въоръжен с нож, уби трима души в църква в Ница на Лазурния бряг и едва две седмици, след като учителят Самуел Пати беше обезглавен пред училището си на 20 мили северозападно от Париж.

Лионският вестник Le Progrès съобщава, че свещеникът, гръцки гражданин на около 40 години, е бил сериозно ранен при нападението. Съседите в тихия жилищен квартал съобщиха на вестника, че са чули два изстрела, последвани от писъци.