София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Валентин Радев: Никога не съм поглеждал подробно поръчката за колите

Бившият вътрешен министър обясни, че не е допускал, че Узунов може да намали националната ни сигурност
6 сПолитика 4217 Златина Петкова

“Никога не съм поглеждал подробно поръчката за колите. Една от причините е, че не съм допускал, че служебно лице или пък министър би могъл да направи така, че да застраши националната ни сигурност, защото тези автомобили бяха предназначени да пазят по границата ни”, заяви пред bTV бившият вътрешен министър Валентин Радев.

Радев допълни, че втората причина била, че Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд са потвърдили сделката. Той обясни и че е подписал договора осем месеца след решението на съда, като даде пример, че на ОЛАФ са били нужни две години и половина, за да установят нередностите.

“Има и друг въпрос. Защо, след като е имало такива дефекти в договора, от ОЛАФ са замълчали, а не са ни казали нищо? Защо, след като са разпитани повече от 20 свидетели, тези хора са мълчали”, попита още бившият вътрешен министър.
Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!