София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Валерий Тодоров върна темата за делото за уволнението на Светослав Костов (ВИДЕО)

"Управителният съвет на БНР е посочен от СЕМ и ако те не си харесват собствената продукция, много съжалявам"
22 мОбщество 621 Боян Марков

"Трудно ми е да разгледам върнатото от съда дело за уволнението на Светослав Костов, защото може да се разтълкува от две страни." Това заяви в ефира на "Делници" журналистът и бивш генерален директор на БНР Валерий Тодоров.

"От една страна съдът посочи, че не е изслушана аргументацията на генералния директор, което означава, че има необходимост да се изяснят обстоятелствата за всичко, което се е случило. Т.е. да бъде изслушан по-обстоятелствено.", допълни той.

"Прокуратурата и следствието представиха някакви доказателства, но цялата картина наистина липсва. Така че връщането на делото може да проясни картината или да я замъгли допълнително.", смята още Тодоров.

Бившият генерален директор на националното радио е на мнение, че смяната на Костов е станала по искане на ръководството на БНР.

"Неудобните теми, въпроси и задачи генералният директор изобщо не ги вкарва в Управителен съвет, а ги решава сам, което той няма право. Също той няма право да се отчита сам, защото това означава намеса на СЕМ в работите на БНР, а се отчита колективния орган. В този орган няма хора с достатъчна компетентност, но той е посочен от СЕМ и ако те не си харесват собствената продукция, много съжалявам.", завърши Валерий Григоров.