Начало Новини Предавания На живо

Васил Божков смята да съди Иван Гешев

За "заграбването и увреждането на предметите от Колекция „Васил Божков“

Васил Божков смята да съди Иван Гешев

За "заграбването и увреждането на предметите от Колекция „Васил Божков“

4 мVox Populi 7183


Хазартният бос Васил Божков за пореден ден публикува коментар във фейсбук страницата си, този път се закани да съди главния прокурор Иван Гешев и други длъжностни лица "заради заграбването и увреждането на предметите от Колекция „Васил Божков“ . Ето какво написа Божков (без редакторска намеса):

За разлика от Прокуратурата в лицето на Главния прокурор Иван Гешев, аз вярвам в конкретните и  законово-издържани обвиния. 

Хагската Конвенция от 1954 г. и Конвенцията за Защита на Световното културно наследство от 1972 г. криминализират действия, водещи до разрушаването на културно-историческо наследство и ги класифицират като „престъпление срещу човечеството“. 

Като последствие от незаконното изземаване и неясната съдба на предметите от Колекция „Васил Божков“ от страна на властимащите e заведено дело срещу държавата пред съответните международни правни институции. 

Освен това лично ще бъдат съдени Гешев и всички длъжностни лица (чиновници, държавни служители и др.), отговорни за имуществените и неимуществените вреди, причинени от заграбването и увреждането на предметите от Колекция „Васил Божков“.

#БъдетеЗдрави