София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

Велиана Христова: Трябва да знаем истината за Буново, за да можем да мислим (ВИДЕО)

"Това, което се случва с миналото в България, е политика", подчерта журналистът
4 месецаИстория 571 Боян Марков

"Ако говорим за Буново, това е една тема под сурдинка. Вероятно, за да не обидим ДПС. Но нещата трябва да се казват такива, каквито са". Това заяви в ефира на "Делници" журналистът Велиана Христова по повод атентата от гара Буново.

"Ако сме нормални и цивилизовани хора, трябва да знаем истината за всяко нещо", допълни още тя.

"Трябва да знаем кое е било тероризъм от страна на такива елементи, какво са направили, какво след това на тях е направено", категорична бе Христова.

"Трябва да знаем истината, за да можем да мислим. Ако човек знае само половината истина, той не мисли. Той е вкаран в един коловоз и си повтаря глупости", подчерта журналистът.

"Всичко е политика. Това, което се случва в България, особено с миналото, всичко е политика. Нищо друго няма. Особено това, че има две деца загинали в Буново. В България има около 220 деца, които са избити с куршуми, разстрели, гилотинирани, те не са загинали просто случайно. Това се случва в периода от 1923 до 1944 година. По различни причини", припомни специалистът.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!