София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Велислав Минеков: Министерството на културата няма договор с какъвто и да е вестник или медия

Той заяви, че е била спазена съдебната процедура, преди да се стигне до запечатването на в-к "Труд"
19 сОбщество 1078 Николай Парашкевов

"Дължимите суми от наемателя на помещенията, където се помещава в-к "Труд", са били искани още по времето на Вежди Рашидов, след това от служебния министър Рашко Младенов, след това финансовият отдел във финансова дирекция е предложил на министър Боил Банов да подпише, за да си поиска загубите, но той е отказал. Този път това се случи. Това са отношенията, които Министерство на културата има с фирмата на младия Блъсков "Южен кръст" Ние нямаме никакви отношения и никакъв договор с какъвто и да е вестник или медия", това заяви пред БНР министърът на културата проф. Велислав Минеков.

Той изтъкна, че няма и договор, който да поставя отношенията в положение, че помещението да бъде преотдавано.

"Това е споменато в подписания договор с "Южен кръст", подчерта Минеков.

Той заяви, че е била спазена цялата съдебна процедура, преди да се стигне до запечатването на медията.

"Договорът между МК и фирма "Южен кръст" е сключен през 2012 година", уточни той.

Проф. Минеков определи цените на наема като "комични" и подчерта, че в района няма такива:

"Години наред наемът е от близо 5,5 лева на квадратен метър. В съседния район наемите са чувствително различни. Ще изискаме до стотинка всичко, което е на МК! Министерството трябва да си върне всички имоти, които са били раздавани по най-безобразен начин. Има и един хотел, който е собственост на МК, е бил отдаден под наем, но не е получен нито един лев. Хотелът е до Черно море, с басейн, със 111 легла. 7-етажна сграда, историческа, в центъра на София е отдадена под наем, 7-ма година МК не получава един лев. Възнамерявам цялата собственост, продавана или раздавана по този начин, да бъде върната в Министерството", категоричен беше той.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!