София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

ВИДЕО ВМЕСТО CV ?

МЛАДИТЕ МОГАТ И ГО ПОКАЗВАТ ЗА 2 МИНУТИ
7 годиниТехнологии 22 Боряна Райчева

Един от големите проблеми, пред които са изправени младите след завършване е търсенето на работа и тук стои въпросът как да се докажем пред работодателя. Нова онлайн платформа се появява, за да помогне на младите. Иновативният дигителен кариерен форум „Младите могат“, който се провежда в рамките на месец ноември, ни предлага да се представим за 2 минути пред желания работодател и да покажат какво могат. Владимир Василев, който е част от екипа на онлайн платформата за търсене на работа разказва за нестандарната идея.
Като част от организаторите на кариерни събития и програми за международни стажове, Владимир успява да види гледната точка на много студенти търсещи старт в кариерата. Според екипа търсенето на първа работа е труден процес, затова целта на кариерния форум е да предостави възможност на младите професионалисти да докажат реалните си умения и така да впечатлят работодателите.
Основният акцент на дигиталната платформа са уменията на кандидатите. Чрез специално изградена методология, наречена JobQuest, всеки потребител ще може да тества знанията и практическите си способности.
Онлайн платформата съществува от година и половина. В нея е предоставено място за качване на видео, което преди това трябва хората сами да заснемат с камера или телефон.

Според Владимир най-търсените професии са все повече в областта на технологиите. Неговият съвет към младите е да се насочват към новите професии и да са по-смели, когато кандидатстват за работа, като най-важното е да не се притесняват да показват да демонстрират качествата си. Имате възможност да се докажете в 2 минути до края на ноември.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!