София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Вигенин: БСП се оказа най-добрият танцьор на политическата сцена

''Оптимист съм за правителство в края на април'', допълни още той

36 сПолитика 155 Кристияна Стефанова

БСП се оказа най-добрият танцьор на политическата сцена. Опитваме се да създадем атмосфера, в която да се получи хубаво българско хоро. Някои решиха да не се хванат на него. Рано или късно това трябва да се случи. За да се получи танц, трябва да има желаещи да танцуват. Българският парламент направи не две напред, една назад, а една напред и две назад. Излизаме от този мандат с още по-ниско доверие. С много сериозен риск за конституционния ред в страната. Това заяви депутатът от ''БСП за България'' Кристиан Вигенин в ефира на Нова телевизия. 

''Лидерската среща, организирана от БСП беше правилна стъпка'', подчерта Вигенин.

''Ние имаме съвсем различен подход и се борим за промяната много преди да се появят т.нар „сили на промяната”. Да не си въобразяват, че стоим и мислим към кого да се залепим само и само да сме във властта. Ако трябва ще стоим в опозиция, за да покажем как трябва да бъде структурирана българската политика”, категоричен беше депутатът. 

''Оптимист съм за правителство в края на април'', допълни още той.