София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Воля с кандидат за София на 17 септември

Според лидера на партията могат да се борят за балотаж

09:41 ч. 08.09.2019 г.Политика 14

Кандидатът за кмет на София, издигнат от партия Воля, ще стане  ясен на празника на столицата- 17-ти септември, разкри пред "Нова телевизия" лидерът на формацията Веселин Марешки.
 
По думите на Марешки Воля със своя избраниик имат всички шансове да стигат до балотаж в най-големия гард на страната.
 
Той обясни, че сред структурите на партията има издигната кандидатура на Румен Радев и на Слави Трифонов. Никоя тяхна структура обаче не била издигнала  Мая Манолова. „Ние ги попитахме защо не подкрепят Манолова и те казаха, че тя също е от системата, която е създавала бедност и корупция в България”, обясни Маршеки.
 
Припомняме, че през седмицата от Воля излязоха с на пръв поглед доста авангардното предложение президентът Румен Радев да се откаже от настоящия си пост и да влезе в битка за кметското кресло в столицата, като те му обещаха подкрепа в това начинание.
 
„Това, което отправихме към президента, съвсем добронамерено, е във връзка с това, че като президент са му орязани функциите, и ние му казваме, че най-прекият път към това да имаш възможност да покажеш качествата си е да се кандидатираш за кмет на София.", разясни лидерът на партия Воля.
 
Марешки коментира и началото на новия парламентарен сезон, като по думите му, той е започанл с твърде остри противоборства между партиите, което не помагало за разрешаване на важните проблеми в страната.