София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Йордан Камджалов: Цяла Европа е мухлясала в своята етика (ВИДЕО)

Диригентът с изповед в "Честно казано с Люба Кулезич"

10 месецаЕвроком 1595

Откакто съм започнал да опознавам себе си говоря за тази крайност. Крайността е естествеността и в момента ние не сме естествени. Тази фалшификация е тотално световна, не е само в България. Протестиращите в Германия са възмутени, защото нямаше медийно отразяване. Случват се възлови събития в целия свят. Това каза диригентът Йордан Камджалов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

На 19.09.2020г. Йордан Камджалов дирижира концерт с 4 рояла и музиката на колосите Бах и Моцарт.

"Имаше гости от целия свят. Един интеграл на четири пиана не знаем дали се е случвал два пъти в Европа. Това е събитие, което се случва за първи път в България. Съпоставям това събитие със ситуацията в страната, защото видях една публика, която дойде да потъне в една друга атмосфера, това беше място на красота и доверие. Това, което се случва в държавата не е място за красота и доверие. Цяла Европа е мухлясала в своята етика. Ние системно обикаляме и нямаме за цел да се фокусираме върху същинската борба, а не върху махането на някакъв премиер и някакъв главен прокурор"

"Ние българите нямаме яснота за самата България. От собствените си деца чух едно изказване, което ме потресе. Чужденците не могат да повярват защо улиците са така, не могат да повярват защо в зала "България" . Половината български оркестранти ходят като дрипльовци, защото заплатата им е четири пъти по-малка от една чистачка в Германия. Моите деца не разбират защо в България е толкова мръсно, защо има толкова умрели животни по улиците и казват, че възрастните хора в България нямат зъби. Аз нямах думи как да обясня", допълни Камджалов.

"Много ме е срам, защото ние сме освободили един вакуум, който се запълва от всевъзможни хора. Аз мисля, че всички нормални хора в България са се оттеглили и са дали тази задача на едни неграмотни и корумпирани хора. Аз мисля, че премиерът Бойко Борисов е тотално съсипан и ще си тръгне. Той ще си тръгне, но въпросът е, че ние сме безобразно неготови, за да продължим една тенденция, която няма да е 10 пъти по-добра, но ние може да не видим, че може би не сме готови и сме предатели. Политиката е взета, но ние сме я дали много лесно и ние сме излезли и не сме създали първа, втора българска легия", обясни диригентът.