София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Йорданов: Българският народ да гледа - сега е часът на истината кой иска мажоритарни избори

Депутатите гласуват промените в изборния кодекс
1 чПолитика 5475 Ивана Иванова

Българският народ да гледа. Сега е часът на истината кой наистина иска мажоритарни избори. Това сме от "Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри вън!". Това коментира председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Народните представители гласуват промени в Изборния кодекс.

Десислава Атанасова от ГЕРБ направи предложение промяна в законопроекта като каза, че думата редовни ще се замени с предсрочни и ще искат на следващите избори да се гласува по този начин.

"Има ли някой, който мисли, че следващите избори ще са редовни. С 99.9% следващите избори ще са предсрочни. Затова се правят тези промени. На следващите избори, които би трябвало да са редовни, ще гласуваме по мажоритарна избирателна система", каза още Йорданов.

"Сега ще се види истината. Това искаме и ние. Ние го искаме от 2016 г. когато внесохме законопроект за мажоритарни избори. Искахме го и през 2017 г. Въпросът е, че вие вносителите (ИТН) не знаете какво искате", каза Димитър Главчев от ГЕРБ.

Главчев и зам.-председателят на Народното събрание Татяна Дончева влязоха в спор, тъй като Главчев поиска думата.

"Или нищо не разбирате, или сте една дума за хора, които нищо не разбират по биологични причини. Не може да се направи за един ден. Вие ще имате възможност или да приемете нашето предложение, или да си измислите причина да не го приемете", отговори Йорданов.

Ива Митева от "Има такъв народ" коментира и каза на Главчев, че от една година ГЕРБ са за район чужбина, за електронно дистанционно гласуване и за 100% машинно гласуване. Днес всички разбрахме, че вие не сте за нито едно от тези неща и всичко тук е било популизъм".

ВИДЕО: ДНЕВНИК

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!