София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Йорданов за Петков: Най-вероятно съзнателно е излъгал, че няма двойно гражданство

По думите на ИТН не е практично да се говори за постове преди изборите

Снимки: Булфото

Доста е нелепо и непрактично да правиш подобни изказвания за постове преди изборите. Това коментира зам.-председателят на ИТН Тошко Йоданов по повод изказванията на Кирил Петков от "Продължаваме промяната", че вече има личности, които да застанат на министерски постове.

По думите му казусът с Кирил Петков е важен за цяла България. "Имаме бивш министър, който най-вероятно съзнателно е излъгал и подписал декларация, че няма двойно гражданство. Това е нарушение по НК, оттук нататък има правни последици. Ако Конституционният съд се произнесе, че той е бил канадски гражданин, тогава указът, с който е назначен като министър, е незаконен. Това не е отговорност на президента, а на Кирил Петков.

"Преференциите са извратено споразумение. Ние имаме джентълменско споразумение в нашата партия да не играем с преференции. Купуването на гласове чрез преференции е честа мярка. Неслучайно искаме мажоритатен избор от два тура, защото в една листа от 14 човека няма значение на кое място си по преференции, защото няма места, а има 14 избирателни райони", коментира Тошко Йорданов. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!