Начало Новини Предавания На живо

"Не ме пази НСО като собственика на Канал 3 Пеевски"

ГД "БОЕЦ" обявява конкурс за граждански кандидат за главен прокурор

20:47 ч. 05.06.2019 г.Крими 433

Атакувалият ме екип на Kанал 3 не са журналисти, те са мутри на Делян Пеевски. Това заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия "Евроком" председателят на гражданското сдружение "Българи обединени с една цел" (ГД "БОЕЦ").

Става дума за репортажа на Канал 3, в който те демонстрират "разследването" си срещу БОЕЦ и "финансирането" на НПО-то от страна на банкера Цветан Василев.

След като тежко болната съпруга на Георгиев бе изчакана от репортера, оператора и шофьора на Канал 3, той приложи физическа сила срещу тях.

Георги Георгиев припомни, че са се опитвали да нахлуят и в колата му, и в офиса му, без да са искали разрешение за снимки или да са се легитимирали с прескарти.

"Целта е да ми повдигнат обвинение и да ми наложат забрана за напускане на страната, което ще попречи да спася съпругата си като нейн донор".

Той припомни, че две седмици преди изборите вече е бил проверяван с акция на ГДБОП във Видин. "Но тогава не им се получи", казва Георгиев.

БОЕЦ ще изготви жалбата заедно с Десислава Иванчева в Конституционния съд (КС) относно рокадите на ГЕРБ с кандидат-евродепутатката Мария Габриел.

"Утре имаме уговорена среща. Това е абсолютно беззаконие", каза той.

В закона е казано какви са задълженията и правомощията на ЦИК.

Според него ЦИК няма право да заменя желаните кандидат-депутати. "Това може да го направи само Европейският парламент", категоричен е Георги Георгиев.