София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Захариева към българите във Виена: Останете по домовете си

Четирима души са загинали след атентата в австрийката столица
26 сЕвроком 340

Много наши сънародници живеят и учат в австрийката столица искам да се присъединя към думите на канцлера Себастиан Курц и вътрешния министър хората да останат по домовете си. Заради съображения за сигурност призоваваме нашите сънародници към дисциплина. Това каза министърът на външните работи у нас Екатерина Захариева пред журналисти.

Американската организация "SITE Intelligence group", която следи за дейността на терористите в Интернет, твърди, че джихадистите са нарекли стрелбата във Виена "отмъщение за участието на Австрия в американската коалиция срещу терористичната група" Ислямска държава ".
 
"Джихадистите заявиха, че нападението във Виена е част от отплатата за участието на Австрия в ръководената от САЩ коалиция", заяви в понеделник групата за разузнаване на SITE в Туитър.
 
Припомняме, че в центъра на австрийската столица в понеделник вечерта имаше стрелба на шест места, включително близо до синагогата. Двама души са убити, като единият загина на място, а другият – от раните си в болницата, 14 са ранени, включително един полицай. Един от стрелците е убит от полицията. Според полицията, няколко добре въоръжени мъже са започнали стрелбата.