София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Захарова: Безрадеците в САЩ са резултат от анархична избирателна система и купени медии

На 6 януари протестиращите на Доналд Тръмп нахлуха в сградата на Капитолия
15 мПолитика 462 Мирослав Митков

Руското външно министерство реагира на бунтовете и щурма на Капитолия, сградата на Конгреса на САЩ във Вашингтон. Представителят на ведомството Мария Захарова заяви, че това е вътрешна работа на САЩ, но в Русия те пожелават на американския народ прежияее този период, съобщава РИА Новости.

„Пожелаваме на приятелския американски народ с достойнство да изживее този драматичен момент от собствената си история“, каза тя, цитирана от агенцията.

Захарова сподели мнението си за причините за случилото се: тя припомни, че избирателната система на САЩ е архаична и не отговаря на съвременните изисквания, а медиите се използват активно в политическата борба. Всичко това предизвика разцеплението в обществото, което се наблюдава в САЩ, каза дипломатът.

На 6 януари протестиращите на Доналд Тръмп нахлуха в сградата на Капитолия и обградиха Сенатската зала. Сенатът и Камарата на представителите прекъснаха заседанието, на което беше планирано да одобрят резултатите от последните избори. Според тези данни демократът Джо Байдън е спечелил президентските избори.