София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Законът за закриване на спецструктурите може да бъде отразен негативно от Европейския съюз

Очаква се докладът да бъде оповестен на 13 юли
42 сПравосъдие 312 Николай Парашкевов

Евродепутатът Емил Радев заяви, че е възможно Законът за закриване на специализираното правосъдие да бъде отразен негативно в европейския документ за върховенството на закона в частта за България.

Очаква се докладът да бъде оповестен на 13 юли.

"Да няма решение къде ще практикуват магистратите, които са с много висока специализация, да няма яснота какво ще стане с делата, със СРС, събрани по тези дела, да няма решение какво ще стане с 3-те млрд. запори и възбрани, които са наложили специализираният съд и специализираната прокуратура, защото може би там е разковничето и аз смятам, че ще има големи проблеми със запазването на тези възбрани и редица олигарси ще са много радостни от тези процеси. Ако това е опит да се разчисти специализираното правосъдие, ние почваме да се приравняваме със страни като Полша, които брутално разчистиха съдебната си система и за съжаление това може да има отражение и в доклада", заяви Радев, цитиран от БНР.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!