София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Зелените в Брюксел подкрепиха протестите у нас: Направете нови избори

Изявлението е на Томас Вайц - съпредседател на Европейската зелена партия

Зелените в Брюксел подкрепиха протестите у нас: Направете нови избори

Изявлението е на Томас Вайц - съпредседател на Европейската зелена партия

6 сПолитика 1167 Мирослав Митков


Подкрепа за антиправителствените протести у нас от страна на зелената партия в Брюксел. Зеленото движение излезе с позиция, която идва на фона на продължаващите повече от месец демонстрации у нас и позицията на ЕНП, че подкрепя правителството в борбата му с корупцията.

Изявлението е на Томас Вайц - съпредседател на Европейската зелена партия.

"Казвам се Томас Вайц и съм съпредседател на Европейската зелена партия и член на Европейския парламент. А това е моето съобщение към протестиращите по улиците на България. Това е съобщение в подкрепа на всички природозащитници, на всички прогресивни граждани, които протестират срещу това правителство, което е силно подозирано в корупция и взаимодействия с мафията. Борете се за нови избори, хора!

Това е най-естественото нещо в една демокрация. Ако гражданите изгубят вяра в правителството, то изборите са решението. Но, дори още по-решаващото нещо, е да се погрижите за вашата правосъдна система. Това е един от основните стълбове на обществото ни. И няма никакво значение коя политическа партия движи страната, ако правосъдната система не предизвиква доверие в хората. Затова, оправете проблема, създайте независима правосъдна система и премахнете корупцията от страната си.

Направете нови избори и нека гражданите да избират кой да ръководи тази държава в бъдеще."