София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Жена е арестувана заради измама на изборите в САЩ в полза на Байдън

Разследването продължава
12 сЕвроком 2526

Жена е арестувана по множество обвинения, включително измама с избори, незаконно гласуване, незаконно подпомагане на хора, гласуващи по пощата, и незаконно притежаване на официална бюлетина. Всяко обвинение представлява углавно престъпление съгласно Изборния кодекс на Тексас, САЩ. Главният прокурор на щата Кен Пакстън обяви в сряда, че Рейчъл Родригес е задържана в резултат на разследване, след като миналата есен се появи видео на Project Veritas, което показва, че тя участва в събирането на гласове преди изборите през 2020 г. Родригес се чува да казва на видео, че това, което прави, е незаконно и че може да влезе в затвора за това. Ако бъде осъдена, тя може да получи до 20 години затвор.

Мнозина продължават да твърдят, че няма такова нещо като измама на изборите. Винаги сме знаели, че подобно твърдение е невярно и подвеждащо и днес имаме допълнителни твърди доказателства. Това е победа за целостта на изборите и силен сигнал, че всеки, който се опита да измами хората в Тексас, да ги лиши от гласа си или да подкопае целостта на изборите, ще бъде изправен пред правосъдието “, заяви главният прокурор Пакстън.

Шокиращата и откровено незаконна акция, документирана от Project Veritas, демонстрира форма на измама с избори, която моят офис непрекъснато разследва и преследва. Жестоко се ангажирам да гарантирам, че процесът на гласуване е сигурен и честен в целия щат, а моят офис е готов да помогне на всеки окръг на Тексас в борбата с тази коварна, неамериканска форма на измама. "

Разследването продължава.