София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Журналистическият факултет на Алма-матер подкрепи доц. Осиковски от УНСС (ПИСМО)

Подписката в негова защита е подкрепена от близо 2000 студенти и 1000 преподаватели

В защита на преподавателя в УНСС, който беше уволнен, доц. Мартин Осиковски е организирана подписка в негова подкрепа, която е подкрепена от близо 2000 студенти и 1000 преподаватели.

Неговите колеги от катедра „Медии и обществени комуникации“ поискаха наложеното наказание за дисциплинарно уволнение да бъде преразгледано и доц. д-р Мартин Осиковски да бъде възстановен като преподавател в екипа на катедрата.

УВОЛНЕНИЕТО В УНСС: Ректорът смята, че не имало агитация, иска доказателства от доц. Осиковски

От Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет също излязоха с позиция:

Студенти, докторанти и преподаватели - цялата академична общност на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, изразяваме остър протест срещу дисциплинарното уволнение на доц. д-р Мартин Осиковски - уважаван колега и преподавател в Катедрата "Медии и публични комуникации" на Университета за национално и световно стопанство.

Това действие е груб акт на нарушаване на правото на свободно изразяване на мнение и позиция, гарантирано в Конституцията на Република България. Подкрепяме колегата Осиковски и категорично възразяваме срещу подобни крайно опасни практики, познати ни от тоталитарно време - с опити за налагане на догматични идеологии, с контрол върху всички и всичко.

На г-н Ректора на УНСС напомняме, че университетите не са фирми, те са място на свобода на мисленето и словото! Подобни действия са не просто неприемливи, те са вредни и опасни!

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!