София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Александър Везенков е новият играч на Сакраменто Кингс

Българският национал вече ще играе за "кралете" с договор за три години

5 месецаБаскетбол 459 Симеон Кисьов

Александър Везенков се е договорил със Сакраменто Кингс, съобщава водещият журналист за НБА Ейдриън Войнаровски. Българският национал вече ще играе за "кралете" с договор за три години.

MVP на последния сезон от Евролигата подписа контракт за три години, като за услугите му от Сакраменто ще платят 20 милиона долара. Това слага край на сагата, която през последните седмици разтърси баскетболния свят - дали родната суперзвезда ще остане в своя Олимпиакос, където бе на крачка да вдигне трофея от Евролигата или пък ще замине отвъд океана в търсене на най-големите успехи.

Изглежда собствениците на пирейския гранд - братята Панайотис и Йоргос Ангелопулос не са успели да впечатлят достатъчно Везенков, въпреки че се говореше, че те са склонни да вложат солидни финанси за оставането на Саша в червено-белия екип. Така започва новата приказка на крилото в НБА с екипа на Сакраменто Кингс. Бившият играч на Арис, Барселона и Олимпиакос е първият българин в "лигата на извънземните" от сезон 1985/1986, когато Георги Глушков се състезаваше за Финикс Сънс.

Според Войнаровски също така Везенков ще играе огромна роля в новия си отбор, като той не пропусна и да похвали уменията на родния талант на паркета.